FríSzábKalcsör-presspresso

A presspresso egy kulturális virtuál-kávézó, benne a hírek egyenesen a feladótól, szabad felhasználásra.

Friss topikok

Linkblog

Punnany 2016

2016.02.04. 22:25 presspresso

Idén decemberig már csak nyolc koncerten láthatjuk a Punnany Massif zenekart, a fiúk inkább a stúdió “magányát” választják, de alkalmat kerítenek a feltöltekező kikapcsolódásra is. Az idei terveket a zenekar dalba is foglalta és meg is filmesítette.

 “A 2016-os esztendő egy rendhagyó fejezet lesz a Punnany-nagykönyvben: a turnézás nonsztop őrülete után ebben az évben lejjebb akarjuk csavarni a fordulatszámot, az állandó jövés-menés helyett szeretnénk több időt tölteni egy helyben, nevezetesen a stúdióban” – kezdte sajtótjékoztatóját a két Punnany alapító, Máté és Wolfie. A rajongóknak azonban mégsem kell teljesen nélkülözni kedvencüket, egy “limitált széria” erejéig színpadra lép majd a csapat: a decemberig hátra lévő időben négy szólókoncerten és négy fesztiválon találkozhatunk a srácokkal.

A négy szólókoncert mindegyike a Budapest Parkba, Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyére vonzza majd a punnanysokat, elsőként egy dupla, nyárindító koncertre, május 13-án és 14-én. “A nyári szezon nyitányaként a legdurvább extrákkal megpakolt Punnany-hétvégét raktuk össze, amire csak egy trú Massif-rajongó vágyhat” – meséli Máté. Május 13-án például egy lemezbemutató kerül színpadra. “A nyárindító víkend első napján dobjuk ki a FEL kislemez-trilógia második korongját” – tudtuk meg, s a koncerten “szpesöl gesztek és egyéb huncutságok is várhatóak”. Másnap pedig egy “újrabemutató” koncert örvendezteti a fanokat abból az alkalomból, hogy 10 éve látott napvilágot az első Punnany lemez, a Körkorkép. “A 2016-os évben ezért újra kiadjuk az azóta már ritkaságnak számító korongot, a Parkos duplabuli második napján pedig, a csapat történetében először, a lemez teljes anyagát élőben is leadjuk” – mondta Wolfie. „A Parkba még két alkalommal tér vissza a Punnany: júliusban itt ünnepli a szülinapját és szeptemberben pedig egy szezonzáró bulival búcsúzik a zenekar a nyártól” - tette hozzá Dr Soltész Péter, a zenekar & az AM:PM Music kiadó vezetője.

A szólókoncertek mellett mindössze négy fesztiválfellépést vállalt a banda, méghozzá a négy legnagyobb hazai fesztiválon. A sort a soproni Telekom VOLT Fesztivál nyitja, majd a Balaton Sound következik, ahol Macklemore előtt lépnek fel. A várva-várt Sziget nagykoncert után pedig a STRAND - Nagyon Zene Fesztiválra egy különlegesnek ígérkező és a megszokottnál hosszabb koncerttel készül a csapat.

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy a stúdiózás és a limitált koncertkínálat előtt azonban feltöltekező kikapcsolódásra indul a két alapító, akiknek – ott helyben - egy meglepetéssel készült a zenekart már évek óta támogató bank képviselője. „Az OTP Juniorral évek óta támogatjuk a zenekart, akikkel számos izgalmas és rendhagyó projekt van már a hátunk mögött, akárcsak a Hétköznapi Hősök klip forgatása a Veszprémi Utcazenén, vagy a klipben szereplő hangszerek jótékonysági árverése” – kezdte mondandóját Dolezsai Gergely, az OTP Bank Márkamenedzsment és Marketing Kommunikációs Főosztályának vezetője, aki egy páros repülőjegyet rejtő borítékot húzott elő zsebéből és adta át Máténak és Wolfie-nak. “Most egy újabb izgalmas időszak következik a zenekar életében, aminek a középpontjában az alkotás áll. Ehhez szeretnénk mi is hozzájárulni azzal, hogy biztosítjuk a fiúk utazását, amiből inspirációt meríthetnek a következő időszakra” – mondta Dolezsai.

Egy ünnepi pillanatnak is teret adott a zenekar sajtótájékoztatója: újabb díjat zsebelt be a Punnany. Bejelentették, hogy a Punnany YouTube csatornája átlépte a 100 000 feliratkozót. Ez a mérföldkő pedig díjat ér, a YouTube új díja, az Ezüst Play Gomb – vagy ahogy a nemzetközi porondon hívják, a Silver Play Button – jár azoknak a csatornáknak, akiket ilyen óriási tömeg követ már folyamatosan, és lelkesen a YouTube-on. 
A díjhoz a YouTube magyarországi menedzsere is gratulált. "A YouTube-ot sokszor emlegetjük a világ legnagyobb színpadaként, ahová bárki kiállhat és megmutathatja tehetségét. A Punnany-nak ez sikerült, mert rövid idő alatt elérték a 100 000 feliratkozót csatornájukon és ezzel elnyerték a YouTube Silver Play Button díját is. Gratulálunk a fiúknak és találkozzunk az arany play gomb díjátadóján is hamarosan." - mondta Bíró Pál, a cég magyarországi menedzsere.

 “A WMMusicDistribution 2012-ben vált a YouTube prémium partnerévé, azóta igyekszünk munkánkkal megkönnyíteni a hazai független kiadók és előadók YouTube jelenlétét”- mondta a kerek szám apropóján Gallasz Enikő, WM Music Distribution Kft. ügyvezetője. “Az AM:PM Music kiadóval évek óta sikeresen dolgozunk együtt, a Punnany Massif YouTube csatornáját pedig 2014 októberében kezdtük el kezelni. A kiadó és a zenekar nagyon hatékonyan hajtott végre minden olyan optimalizálási feladatot, ami egy jól működő csatorna felépítéséhez szükséges, és a jogkezeléssel kiegészítve nagyon rövid idő alatt látványos sikereket értünk el. A zenekar egy jó példa arra, hogy miért és hogyan érdemes a digitális szolgáltatásokat, és főleg a YouTube-ot használni promócióra, jogkezlésre és nem utolsósorban akár bevételszerzésre” – tette hozzá az ügyvezető.

Szólj hozzá!

Lajkó citerásparty az Akváriumban

2016.02.02. 11:57 presspresso

Jó ideje nem láthattuk már Lajkó Félixet és legkedvesebb gyerekkori hangszerét a citerát egy színpadon. Február 5-én itt a soha vissza nem térő alkalom, hiszen az Akvárium Klubban ismét új dimenziók nyílnak eme csodálatos hangszer által. 

Lajkó Félix zenei pályafutása körbeért. Élete első hangszerével tízéves korában ismerkedett meg. Ez a hangszer a citera volt. Majd valahogy mégis hegedűt ragadott, és számos zenekari tagság (Dresch Quartett, Makúz, Ritual Nova – csak hogy néhányat említsünk) után szólóban is bizonyította zsenialitását. Felsorolni is sok lenne, mennyi sokszínű projektben vett részt. Több színházi előadáshoz és filmhez írt zenét, nevéhez fűződik az 1998-as szarajevói kulturális fesztivál himnuszának megkomponálása, róla forgatta Jancsó Miklós a „Játssz Félix, játssz!” című kisfilmjét, írt zenét a Velencei Biennálé „Új Atlantisz felé” című projektjéhez, illetve főszerepet játszott Mundruczó Kornél „Delta” című filmjében (amelynek zenéjét is ő szerezte és játssza). Hegedűjátékáért világszerte rajonganak, Londontól Tokióig, Berlintől New Yorkig. 

Majd 2012-ben újra előkerült a citera. Egy évvel később pedig megjelent e hangszerre koncentráló első lemeze Mező címmel. Az album osztatlan sikert aratott a szakma és a közönség köreiben is. 3 hónapig vezette a WMCE (World Music Chart Europe) európai világzenei top-listát, ezzel elérve, hogy 2013-ban Lajkó Félix lett a legjobb európai zeneszerző. És ettől az évtől kezdve Lajkó Félix citerás party koncerteket is ad. Igen, partykat, hiszen a hangszer az ő kezében olyan egyedi, elementáris erővel bír, mintha egy elektronikus produkció alapját hallanánk. És pont ettől lesz olyan különleges ez a koncert, hiszen végre nem egy csendesülős, hanem egy igazi, ízig-vérig klubkoncerten szippantja be és bírja táncra a hallgatóságot a citera mindent elsöprő erejével, na és persze saját utánozhatatlan kisugárzásával Lajkó Félix.

 

Szólj hozzá!

Első téli sörfesztivál

2016.01.31. 19:23 presspresso

Elérkezett az idő, hogy nem kell télen Csehországba zarándokolni egy jó sörfesztiválért: idén először a hideg napokban már itthon is belevethetjük magunkat a sör kavalkádba, méghozzá az első Indoor Sörfesztiválon, a Gellért Hotel összes termében, február 19. és 21. között.

Mert egy sör nem csak sör, legyen éppen negyven fok vagy farkasordító hideg, egy korsó sör mindig tökéletes apropója a baráti beszélgetéseknek, jutalma egy fárasztó napnak és serkentője a feledhetetlen éjszakáknak. A Serfőző és a Danubius Hotel Gellért közös szervezésében pedig most egy egész hétvégén keresztül hódolhatunk a csaknem 100 féle kisüzemi sörnek és sörgasztronómiai csodáknak február 19. és 21. között. A háromnapos sörünnepen megkóstolhatjuk a hazai és nemzetközi sörgyártás kiválóságait, s a tematikus napok az angolok, a németek illetve a csehek sörkultúráját is bemutatják, és egy tapodtat sem kell mozdulnunk a főváros egyik legszebb szállodaépületéből.

És, bár a sört szokás folyékony kenyérként is emlegetni, azért jól csúszik mellé pár szilárd falat is. Erre telitalálat a “Kocsmavacsora” kínálata, ahol a Gellért Söröző meghívására olyan budapesti, direkt a sörökre specializálódott kultkocsmák vonultatják fel ezúttal étel- és sörspecialitásaikat, mint az Élesztő, az Importer, a Léhűtő és a Marionett. A gasztro vonalon továbbhaladva pedig az ételstandoknál a Gellért vezető séfje, Héjja László finomságai kínálják az alapot az italokhoz, míg vasárnap sör brunch-csal búcsúztatjuk a hétvégét.

Persze nem csak a kortyolgatásról szól a sörfesztivál: igazi vastapssal köszönhetjük az ország legjobb sörcsapolóját, Horváth Esztert, szórakoztató sörkóstolót tart Katona Csaba, a “sörtörténeti tudományok” elismert szakembere és megtudhatjuk, hogyan látja Fabók Mihály a Gundel sommelier-je az „ellentábor” képviseletében a sört.

Ahogy azt megszokhattuk, a Gellért mindig szívesen kísérletezik “forradalmi újdonságokkal”: ezúttal a hűtött sörkülönlegességek mellé  - lévén azért mégiscsak tél – felsorakozik a forralt sör is. Természetesen egy sörfesztivál elmaradhatatlan részeként lesz sörivó-verseny, de maguk a sörök is megmérkőznek a malátakedvelő közönség szívéért és szavazataiért.

A söröskorsó emelgető sportág képviselőinek a Madarak nevű zenekar szolgáltatja majd a hangulatfestő muzsikát, akik az angol, német és cseh napokon az adott nációk söreihez hangolják a hangszereiket.

„Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó” tartja a mondás. A 100 főt számláló Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub tárlatán pedig rá is csodálkozhatunk a habos italok által ihletett tárgyakba, mint például érdekes sörnyitókra vagy antik sörösüvegekre.

A fesztiválra az elővételi napijegy 2490 Ft, és érdemes is elővételben biztosítani a helyet, mert a helyszínen 2990 Ft-ért lesz kapható, a 3 napos bérlet 5990 Ft-ba kerül. Minden belépő mellé jár egy logózott korsó is, amit egy alkalommal szabadon választott ajándék sörrel is megtöltenek a fesztiválon.

 

Jegyek a Jegymester.hu-n, a Serfőző Sörözőben a Corvin sétányon, illetve a Gellért Szálloda recepcióján vásárolhatóak, részletes információkban pedig az indoorsorfeszt.hu oldal segít.

Szólj hozzá!

Itt A Játékkészítő klip

2015.11.11. 14:30 presspresso

Elkészült az idén majd’ minden elemében megújuló pop-show-musical, A Játékkészítő új klipje, ami itt már látható

Megújuló látványvilággal, újabb szereplőkkel és természetesen újabb dalokkal is jelentkezik decemberben A Játékkészítő. A darab mondanivalóját „összefoglaló”, Képzeld el és megkapod! című dalhoz a napokban készült el a klip, melyben az előadók, Radics Gigi, a Vastag testvérek és Hien szerepelnek és természetesen feltűnnek a képzelet szülötteként megjelenő  mesehősök is. „Egy piros ajtón át lépünk a fantázia világába, ahol a képzelet erejével a gyermekek álmai valóra válnak” – mondja Illés Gabriella, összefoglalva a dalfilm történetét. „A mozi érdekessége, hogy Hiennel Bostonban a Berklee Egyetemben lévő kollégiumi szobájában készültek a felvételek, így a forgatáson virtuálisan volt jelen” – tette hozzá a producer. A klipet Kriskó László rendező készítette, aki számos rendezése mellett a hazai zenei élet több tucatnyi képviselőjével dolgozott már együtt.

Szólj hozzá!

Szigetes fesztiválok ismét a legjobbak közt

2015.10.26. 12:47 presspresso

Ismét a legjobbak közt várja a végső megmérettetést négy szigetes fesztivál, a Sziget, a Telekom VOLT, a MasterCard Balaton Sound és a B.My.Lake a legnagyobb presztízsű nemzetközi fesztiválelismerés, a European Festival Awards versenyében.

Majd’ negyven fesztivál került be idén az európai fesztiválokat mérlegelő Festival Awards „nagyfesztivál” kategóriába. A legjobbak közt idén is ott az eddig már kétszer is a legeslegjobbnak választott Sziget. A közepes méretű fesztiválok versenyében a szigetes színeket képviseli a VOLT és a SOUND és a kisméretű fesztiválok közt pedig ott a B.My.Lake. A Sziget egy másik kategóriában is nominált. A legjobb zenei felhozatal, azaz a Best European Line-Up kategóriában mindössze kilenc fesztivál verseng idén. A Sziget mellett – többek közt - a dán Roskilde, a belga Rock Werchter és a spanyol Primavera fesztivál is részt vesz ebben a megmérettetésben.

A szavazni itt lehet: http://eu.festivalawards.com . A végeredmény pedig január 14-én, a hollandiai Groningenben zajló FestAwards gálán válik ismertté, mint mindig. 

2011-óta minden évben nyert szigetes fesztivál a megmérettetésen. A Sziget eddig két alkalommal hozta el a pálmát a legnagyobb fesztiválok közt (2011-2014), a 2012-es MasterCard Balaton Sound a közepes méretű kategóriában nyert és a 2013-ban debütált B.My.Lake rögverst a legjobb új fesztivál kategóriában bizonyult győztesnek.

Szólj hozzá!

Elismerés a „száguldó riporternek”

2015.10.26. 12:45 presspresso

Sajtó nívódíjat kapott a 89.5 Music FM riportere, Horváth Szilárd. Az elismerést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője - élő adásban - adta át a Délutáni RoadShow „száguldó riporterének” a vészhelyzetek során nyújtott gyors, pontos és hiteles tájékoztatásáért.

A nemzeti ünnep alkalmából sajtó nívódíjat adott át Horváth Szilárdnak, a 89.5 Music Fm Délutáni RoadShow műsorvezetőjének az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. A “különböző vészhelyzetek során nyújtott gyors, pontos és hiteles tájékoztatásért” odaítélt díjat a Music Fm riportere “munka közben”, élő adásban vette át.  “Megtisztelő a díj, ami elsősorban a hallgatóinknak köszönhető, mivel ők azok, akik azonnal jelzik, ha bármilyen vészhelyzet történik az országban” – mondta a díj átadásakor Szili, aki kollégájával Balogh Tomival együtt számtalan esetben mutatta be a kölönböző vészhelyzetek során a tűzoltók áldozatos munkáját.

Szólj hozzá!

Király Viktor: Imádom A Játékkészítőt

2015.10.21. 08:53 presspresso

Király Viktor remekül szerepel az amerikai The Voice versenyén. Az idén merőben megújuló látványvilággal és új dalokkal is jelentkező, A Játékkészítő című mese-musical stábja is szívből szurkol neki, bár ha nyer, lehet, hogy lemerad a decemberi előadásról. Vagy mégse’? 

A tavalyi év egyik legnagyobb duettjét adta elő Király Linda és Viktor A Játékkészítő című pop-show-musicalban, Jancsi és Juliska szerepében. Természetesen az idén decemberben újra színpadra kerülő, számos elemében megújuló előadásban is számítanak az énekes testvérpárra. Viktor azonban a The Voice versenye miatt lehet, hogy decemberben nem ér majd rá. „Nem szeretném kihagyni, mert imádom ezt a darabot” – nyilatkozta Viktor, aki az alkotókkal közösen egy „B” tervvel is készül A Játékkészítőre. „Nagyon szurkolunk Viktornak, ugyanakkor semmiképpen nem szeretnénk, hogy a mi eladásunk az eredeti Jancsi nélkül maradjon” – meséli Illés Gabriella, a darab producere. „Ha úgy adódik, hogy semmiképp nem tud decemberben hazautazni, akkor is hallhatja a közönség a dalt. Ez esetben – a darab történetéhez illeszkedve - Viktor egy videóporgram lenne és egy három dimenziós felvételről, virtuális duettet fog elénekelni Lindával. Ilyen megoldás még nem volt látható hazai színpadon” - teszi hozzá a producer.

 

Szólj hozzá!

Mire készül Hujber?

2015.10.19. 13:49 presspresso

Hamarosan színpadra kerül a Hujber Ferenc életét bemutató - első hazai - One-Man-Show, Hujber Ferenc előadásában. A műfaj a Broadway színpadain egy régóta ismert forma, itthon még egy fehér folt a színházi palettán. Monológ, stand up? Utánanéztünk, hogyan csinálják ezt Amerikában.

Egy hatalmas színészi feladat, egyszemélyes, intenzív színházi jelenlét, másfél órás szellemi és fizikai kihívás, színházi és filmes eszközökkel operáló színpadi show. Még nem tudjuk elképzelni, mire készül Hujber Ferenc a Negyvenen vagyok című, november végén színpadra kerülő darabban, de a példák segítenek.

John Leguizamo Emmy-díjas és Golden Globe–jelölt kolumbiai származású amerikai színész eddig mintegy félszáz filmben szerepelt, köztük a Carlito útja, a BeSZERvezve, A séf vagy az Igazság ára alkotásokban. Az ő nevéhez fűződik az egyik legintenzívebben megélt One-Man-Show, a Ghetto Klown, a Gettó Bohóc, melyben fantasztikus teljesítményt nyújtva emlékezik életének egyes szakaszaira. “Sajátos stílus és kirobbanó energia jellemzi, magával ragadja közönséget, amikor életének hullámhegyeiről és - völgyeiről mesél” - írja a kritika, ez itt látható is: https://www.youtube.com/watch?v=4c-lIkZ9HRc

Kitűnő színészi alkotást láthattunk A csak egy kis pánik pszichiátereként Billy Crystal-tól, aki szintén nagyot alakított a One-Man-Show műfajában a 700 Sundays című előadásban. A népszerű színész-komikus visszaemlékszik azokra, akik hatással voltak gyerekkorára, és hozzásegítették, hogy az legyen, aki. Az 1950-es évektől kezdve 700 vasárnapot felidézve mesél arról, milyen volt felnőni egy Long Beach-i zsidó családban. Íme: https://www.youtube.com/watch?v=JEs0dqZhCg8

A Csillagok Háborúja Leia hercegnőjeként vált világhíressé Carrie Fisher, aki képtelen volt feldolgozni a korán jött sikert. Élete történetét, függőségeit előbb a Wishful Drinking (Vágyivászat) című  könyvben írta meg, majd színpadi előadás született belőle, ebből itt egy részlet: https://www.youtube.com/watch?v=PGEMwtj68FQ

Szólj hozzá!

Világsztárok is figyelik a Music Fm Facebook oldalát

2015.10.15. 15:21 presspresso

A 89.5 Music Fm hivatalos Facebook oldalát már több mint félmillióan követik – köztük igazi világsztárok is.

A minden hétköznap este jelentkező Music Killers dj show egyik októberi posztját például Funkerman is belájkolta – az a Funkerman, aki a Speed Up és a 3 Minutes to Explain című topslágereket készítette. A holland Funkerman arra figyelt fel, hogy a Music Killers egyik keddi rezidens dj-je, Newl két dalt is játszott tőle az egyik élő összeállításában. A Music Killers dj show minden este 21.00-tól hallható a 89.5 Music Fm-en élőben.

Szólj hozzá!

Geomédia: Jön a magyar Turning Points

2014.12.19. 10:03 presspresso

Hamarosan már magyar nyelven is kapható lesz a The New York Times évkönyve, a Turning Points. Az unikális tartamú kiadványban a világ elismert szaktekintélyei osztják meg gondolataikat a közeljövő kulcsfontosságú fordulópontjairól: hogyan változik a világ és az életünk az elkövetkező évben és akár azon túl. A magyar Turning Points a Geomédia Kiadó gondozásában jelenik meg. 

Új prémiumkiadvánnyal jelentkezik a hazai lappiacon a Geomédia Kiadó, mely egy exkluzív szerződést írt alá a napokban a The New York Times Syndicate-tel. Ez alapján a Geomédia gondozza az évente megjelenő Turning Points Global Agenda magyar nyelvű kiadványát. 

A Turning Points – egyedülálló módon – az „éves” kiadványoktól eltérően nem az elmúlt év történéseit elemzi, hanem a jövő lehetőségeit, kihívásait taglalja. Elismert politikai, kulturális és gazdasági gondolkodók - a világ trendjeit és újdonságait figyelve – fogalmazzák meg véleményüket a közeljövőt alakító fordulópontokról. Nobel díjazottak, diplomaták, politikusok, társadalmi aktivisták, írók művészek osztják meg gondolataikat a magazin lapjain. Korábban publikált a kiadványban - többek mellett - Nouriel Roubini sztárközgazdász vagy Melinda Gates, a Bill & Melinda Gates Foundation elnöke. A 2015 kihívásait elemző – a jövő év elején megjelenő – magazin szerzői közt lesz például Julian Assange, a WikiLeaks alapítója, Jim O’Neill, a Goldman Sachs Asset Management korábbi elnöke, Priyanka Chopra, Bollywood legjobban fizetettebb színésznője, Tony Blair brit ex-kormányfő vagy Pharell Williams Grammy díjas zenész, “trendszetter”.

A magyar Turning Points kötelezően nagyobb részt az „anyakiadvány” tartalmát veszi át, de a licensz-szerződés teret ad - bizonyos mértékben – hazai tartalmak megjelentetésére is.

A magazin évente világszerte 2.5 millió példányban jelenik meg, a magyarral együtt immár 14 nyelven és 32 országban.

 

Szólj hozzá!

Legjobb szállodakonyhák a Gellértben

2014.11.05. 22:48 presspresso

Négy, a konyhájáról elhíresült vidéki szálloda és a házigazda Gellért Söröző kiváló séfje kínál – egyedülálló összefogással – egy Márton napi, ötfogásos menüsort a Gellért Márton napi Borfesztiválján, november 7-én és 8-án. A három napos rendezvény két fesztivál napján - egymást váltva - majd’ száz hazai borászat is bemutatkozik majd. És itt egy kis „libafilm” is: http://www.youtube.com/watch?v=Z55XlPbsfrs

Egyedülálló szálloda-gasztro-túrát járhatunk be november 7-én és 8-án, a Danubius Hotel Gellért Márton napi gasztro- és borfesztiválján az Öt szálloda séfjei, ételei, borai elnevezésű gourmet borvacsorán. Ezúttal – hosszabb utazás nélkül – végigkóstolhatjuk a legjobb konyhákat vivő vidéki szállodák séfjeinek ínyencségeit.

A Villa Medici étterem az első veszprémi étterem, amely kivívta magának a jogot, hogy ott legyen Európa legjobbjai között. 2010-ben tagja lett a patinás gasztronómiai szervezetnek, a Chaine des Rotisseurs-nek. 2012-ben a Gault&Millau Étteremkalauz 1 sapkával értékelte az étteremben folyó magas színvonalú szakmai munkát. Amrein Csaba egyike a legtehetségesebb ifjú, magyar gasztronómiai szakembereknek. Ars poetica-ja: a magyar konyhaművészet tradícióinak tovább vitele és ötvözése a meghatározó nemzetközi gasztronómiai trendekkel. 

Tokaj-Hegyalja egyetlen ötcsillagos szállodájaként az Andrássy Rezidencia Wine & Spaszálloda kiemelkedően magas, minőségi színvonalon kínálja a wellness, spa és gasztronómia legjavát. Tarcalon, gyönyörű rusztikus környezetben az Andrássy család patinás egykori rezidenciájában Tokaj-Hegyalja egyik legjobb éttermével

Bonne Chance Restaurant and Hotelközvetlenül egy több száz hektáros erdő szélén fekszik, a civilizáció peremén alig negyedórára az M7 autópályától. A zalai hotel egy valódi kis rejtekhely az erdő szélén kedvezve a pihenésnek vagy épp az erdei kalandozásnak. A hotel, a zalai gasztronómia különlegességeit felvonultató díjnyertes konyhája bemutatkozott a világ egyik legrangosabb étterem értékelő kiadványában a Gault & Millauban, ezzel felrajzolta Bázakerettyét a világ gasztronómiai térképére. Kreatív séfjük, Várvizi Péter szakértelmének köszönhetően az étterem az elmúlt két évben a TOP éttermek közé került 

Sopronbánfalvi Pálos-Karmelita Kolostor a korok szimbiózisa: 18. századi környezet, 21. századi technológia, 22. századi táplálkozásfilozófia.A kolostorban a szállóvendégek, a speciális táplálkozási és elvonulási programokra érkezők és az a’la carte vendégek ellátására önálló konyha és étterem működik. Az egészséges és kifinomult táplálkozás hívei az egykori refektórium 18. század eleji freskóinak és stukkóinak lenyűgöző hátterében költhetik el 21. századi technológiával készülő „modern szerzetesi eledelüket”, amiből ezúttal a Gellértben is ízelítőt kapunk. 

És természetesen jelen lesz a házigazda, a Gellért Söröző & Brasserie, s annak séfje, Frideczky András. A majd 100 éves patinás szálló konyhája a hagyomány és a modern gasztronómia kettőssége uralkodik: régi ízek, új technológiával és új textúrákkal. A fiatal és kreatív Frideczky András, több olyan neves étteremben dolgozott már, mint a Cyrano, az U26 és a Baldaszti’s. Gasztrotörténeti érdekesség, hogy a szállodában két desszertkülönlegesség is híressé vált, az egyik a száraz gyümölcsökben bővelkedő Posztobányi Puding (Gellért puding), valamint a gazdag csokoládékrémmel töltött Gellért tekercs. Ez utóbbi titkos receptjét már sokan próbálták utánozni, de az igazi még mindig csak a szállodában kóstolható meg.

 

A Márton napok péntekjén és szombatján mintegy száz hazai borászat vonul fel legjobb boraival úgy, hogy szombaton nem futhatunk bele olyan pincészet kínálatába, amit már pénteken megkóstoltunk. Pénteken a Bor és Piac által válogatott kiállítók jelennek meg, míg szombatra a Bortársaság hívta meg válogatott borászait.

Szólj hozzá!

Bocsi helyett Petrát harapta a kutya

2014.10.26. 07:49 presspresso

Egy tigriscsíkos német boxer tartotta sakkban a Music Fm 89.5 reggeli műsora, az Önindító műsorvezetőit. Társai Bochkor Gábornak akartak meglepetést szerezni, végül Pordán Petra karját marcangolta meg az eb.

 A kutyatámadások és azok elkerülése volt az egyik téma az október 21-diki Music Fm reggeli adásában. Bochkor Gábor lelkesen boncolgatta a témát, s arról is beszélt, hogy gyerekkorában, foci közben térden harapta egy kutya és azóta igyekszik az ilyen eseteket elkerülni. A szava azonban elállt, amikor az Önindító stúdiójában megjelent egy 40 kilós, tigriscsíkos német boxer. A kutyás blokk lezárásaként ugyanis Háder György szerkesztő, összefogva István Danival és Pordán Petrával, úgy gondolta, hogy egy betanított kutya támadásával lepi meg a mikrofonmágust. „Azt terveztük” – mesélte Dani, „hogy ha Bocsi megtapasztal - természetesen védőruhában – egy kutyatámadást, legyőzheti a félelmeit”. Persze nem így lett. A félelem erősebb volt, viszont Bochkor addig csűrte-csavarta a szót, míg műsorvezető-társa, Pordán Petra vette magára a védőruhát és állta, bátor nőként a kutya támadását. „Ahogy láttam Petrát, mikor marcangolta a kutya, éreztem, hogy nagyon jól döntöttem, hogy nem vállaltam, és ettől egyáltalán nem csökkent a félelmem” – mondta a végén Bocsi.

Szólj hozzá!

A világ legjobbjai Magyarországon

2014.10.26. 07:47 presspresso

 

A világ élvonalát és a legjobb hazai bártendereket vonultatja fel Magyarország első nemzetközi flair bartending versenye, a Fabbri Flair Open október 28-29-én, a belvárosi Ötkertben.

Ki ne emlékezne a Cocktail című, nagysikerű filmre, ahol Tom Cruise és Bryan Brown a Hippy Hippy Shakes dallamára, akrobatikus mozdulatokkal dobálta, pörgette az üvegeket és shakereket, így készítve a koktélokat. Ezúttal a világ legjobbjai és a magyar élvonal készül  - először Magyarországon nemzetközi verseny keretében - egy fergeteges showra, egy itthon még nem látott megmérettetésre, ahol elképesztő látványosságú, zsonglőröket megszégyenítő ügyességű bártenderek kápráztatják el a közönséget és a zsűrit.

A Magyar Bármixer Unió, a Raiker és a Fabbri közös szervezésében rendezendő versenyen itt lesznek a legnagyobbak, köztük Alexander Shtifanov (tehetsége itt látható: http://youtu.be/DF6W8pmpwhU) a Bacardi World Flair Championship világbajnoka, Marek Posluszny a Nemzetközi Bartender Szövetség kétszeres világbajnoka. A hazai színeket – mások mellett – az egyik legjobb európai női flair bártender, a korábban ritmikus gimnasztika válogatott Budai Julianna valamint a magyar flair nagy reménysége, a most 21 éves, de lassan már 10 éve a flair-rel foglalkozó Kovács György képviseli.

A legnagyobbak versenyét neves ítészek bírálják majd. Itt lesz Franceso Leoni, a nemzetközi flair egyik első sztárja, Pedro Garcia, a Fabbri hivatalos brand nagykövete, spanyol bajnok flair bartender, Szőke Szabolcs, nemzetközi versenybíró, a hazai flair bartending megteremtője és Reiner Péter, korábbi magyar flair bajnok, a Magyar Bármixer Unió flair tagozatának vezetője.

Szólj hozzá!

Csűrdöngölő punk az Akváriumban

2014.09.25. 15:57 presspresso

Jó hír a rajongóknak, hogy az eredeti tervekkel ellentétben a Bohemian Betyars egyelőre nem költözik Berlinbe, rossz hír viszont, hogy a dobosukkal elválnak az útjaik. De hogy jó hírből legyen több: szeptember 26-án, az Akváriumban adnak egy fergeteges, nyárzáró koncertet.

A Betyárok körül – szokásukhoz híven – pörögnek az események. A mozgalmas nyár és egy háromnapos katalán trip után épp Lengyelországban turnézó banda régóta tervezte, hogy Berlinbe költözik. Most viszont változtak a tervek és - sok hazai rajongó örömére - az idén biztos, hogy marad a banda.

„Nehéz volt, de úgy érezzük, jó döntést hoztunk, mivel maradtak még befejezetlen dolgaink itthon. Többek között – a turnék miatt – csak októberben lesz időnk megcsinálni az új kislemezünket. És Krisztussal, a dobosunkkal sajnos elválnak az útjaink, így új “verőlegény” után kell néznünk. Az akváriumos koncert így az ő búcsúbulija lesz, az együtt töltött évek emlékére” – mondta Szűcs Levente, a zenekar frontembere.

Az este hangulatfokozója a Folk Error lesz, majd jön a Bohemian Betyars és az est méltó zárásért a Goulasch Exotica Live Set lesz a felelős.

Ezután a bohém betyárok két hónapra elvonulnak, mint mondták “pálinkát és új dalokat főzni”.

A jegy elővételben 1000, a helyszínen 1500 forint lesz. Az elővételes jegyek tombolasorsoláson vesznek részt. 

http://www.youtube.com/watch?v=e9DZgaHaHdM&feature=youtu.be&list=PL7ZZqgcsy6KhBc8z4_AB6_JRdSNeBt68x

 

Szólj hozzá!

Új magyar színházi szuperprodukció

2014.09.03. 23:35 presspresso

A Játékkészítő – zenés akciómese

 

Parádés szereposztással és neves alkotógárdával készül a hazai színházi élet egyik legnagyobbnak ígérkező produkciója, a december végén debütáló, A Játékkészítő című zenés akciómese. Sokak szerint az István, a király óta nem volt ilyen volumenű színházi “vállalkozás”. A színen feltűnik majd – mások mellett - Alföldi Róbert, Oroszlán Szonja, Szabó Győző, Pokorny Lia, Bereczki Zoltán és Nagy Feró is.

A Broadway szuperprodukcióit idéző, de minden elemében hazai színházi előadás bemutatására szövetkezett számos filmes-, színházi-, zenei és televíziós produkciókból ismert alkotó és a tucatnyi kiváló színész és énekes, akik egy rendkívül látványos és egyedi színházi élményt igérnek decemberre. “Nemcsak egy történetet szerettünk volna elmesélni, hanem egy olyan produkciót létrehozni, ami a közönséget folyamatosan bevonja az előadásba. Egy interaktív színház megvalósításán dolgozunk” – meséli Illés Gabriella, a darab ötletgazdája és producere, mitől is lesz unikális az előadás. A korábban Magyarország legnagyobb showműsoraiban, így a Megasztárban vagy A Nagy Duettben is producerként dolgozó szakember ehhez a megavállalkozáshoz igyekezett a szakma legjobbjait megnyerni. A darab írója Divinyi Réka forgatókönyvíró, dramaturg, akinek nevéhez fűződnek - mások mellett - a Szabadság, Szerelem, a Valami Amerika 2, a Csak szex és semmi más és a Kaméleon c. sikerfilmek is. A zenés mű dalait Rakonczai Viktor, EMeRTon- és Artisjus-díjas zenész, zeneszerző, zongorista, előadó jegyzi, a dalok szövegét pedig Orbán Tamás írta, aki 2007-ben megkapta a II. Európai Arany Művész Díjat, 2008-ban pedig az Artisjus-díjat, mint az év könnyűzenei szövegírója. A színházi, zenés, cirkuszi elemeket ötvöző, összművészeti „kavalkádnak” ígérkező színház rendezője Magács László, akinek korábbi rendezéseit meghívták Angliába, Indiába, Németországba és az USA-ba, s dolgozott együtt a szakma legnagyobbjaival, többek között Peter Brook-kal, Susannah Yorkkal, Cilian Murphyvel, Michael MacKenzie-vel. A készülő színházi alkotás művészeti vezetője Szabolcs János, aki korábban Steven Spielberggel is dolgozott, a fotósa pedig Éder Krisztián.

A Játékkészítő tulajdonképpen egy modern mese, ahol ismert mesebeli alakok tűnnek fel egy eddig soha nem látott és hallott történetben, s melyben a színház, a tánc, a vizuális kultúra, a zene és a cirkuszművészet harmonikus egységet alkot. „Egy komplex élményt kívániunk nyújtani, mely kicsik és nagyok számára egyaránt nyújt szórakoztatást” – mondják az alkotók. „Különböző konfliktusainkban és élethelyzeteinkben előhívunk egy-egy gyerekkorban hallott mesét, ami mintát nyújt, hogyan haladjunk tovább az úton” – mondja az előadás producere. „Ez a darab is erről szól: egy útról, amit a főhősök végigjárnak, és a végén rájönnek, hogy minden elérhető, ha hiszünk az igazunkban és nem adjuk fel az álmainkat” – foglalja röviden össze a mű lényegét Illés Gabriella.

Az alkotók mellé sikerült egy parádés előadó gárdát is a zenés akciómese mellé állítani. A címszerepet Alföldi Róbert alakítja, s a darabban, melyben mindenki „főhős”, szerepel Pokorny Lia, Bereczki Zoltán, Oroszlán Szonja, Hajdu Steve és Szabó Győző is. A feltörekvő színésztehetségek, mint Herrer Sára, Klem Viktor, Bán Bálint, Kovács Ádám mellett pedig a zenei élet terén elvitathatatlanul nagyot alkotott Nagy Feró, s olyan ifjú titánok is feltűnnek, mint Radics Gigi, Király Viktor és nővére, Linda. A Játékkészítő előadásain az előadókat a Magyar Virtuózok Kamarazenekar 40 fős csapata fogja kísérni.

Az izgalmas látványvilágot igérő előadás karácsony után debütál, a nemsokára átadásra kerülő Tüske Csarnokban. Egy előadás alkalmával 3500 ember élheti meg a csodát, jegyek pedig már kaphatóak a december 27-28-29-30-diki előadásokra.

A Játékkészítő előadásaira speciális jegyekkel készülnek a szervezők. A “Varázsjegy” birtokosa egy speciális élmény részesévé válik az előadás során, a “Csodajegy” birtokosai pedig - a főhösök segítőiként - hatással lesznek a darab cselekményére. A “Titokjegy” tulajdonsa az előadás megtekintésén túl egy különleges “Mese ajándékcsomag” birtokosa is lesz. A “Mese csomag” Varázslatos élményeket biztosít a helyszínen és mivel hazavihető, lehetővé teszi, hogy a Csoda ne csak egyszeri élmény maradjon a gazdájának. 

A produkcióról további információkat a www.ajatekkeszito.hu weboldalon tudhatunk meg.

 

 

Szólj hozzá!

Világsztár DJ-ket igazolt a 89.5 Music Fm

2014.07.25. 14:40 presspresso

Világsztárokkal bővül a Music Killers csapata: a 89.5 Music Fm esti DJ Showjában július 25-től minden pénteken Hardwell mixel, július 26-tól pedig John Dahlbäck forrósítja fel a szombat estéket.

John Dahlbäck neve megkerülhetetlen az európai elektronikus zenében: a 29 éves svéd fiatalember nevéhez olyan óriási topslágerek kötődnek, mint a Blink, az Everywhere, vagy éppen a We Were Gods. Dahlbäck nagyságát jól mutatja, hogy megannyi más kiadó mellett a Defected, a Toolroom Records és az Ultra Records kezeli a kiadványait.

A Music Killers második külföldi rezidense nem más, mint Hardwell. A 26 esztendős holland DJ még általános iskolába járt, amikor szerződést kötött vele egy kiadó. 2009-ben ismerte meg a nevét az egész világ, 2013-ban pedig hivatalosan is ő lett a világ legjobb dj-je. Hardwell a legnagyobb külföldi fesztiválok állandó fellépője, zenélt már az Ultra Music Festivalon, a Tomorrowlanden és a Mysterylanden is.

Hardwell ezentúl minden pénteken, John Dahlbäck pedig minden szombaton mixel a Music Killersben 20 órától.

Szólj hozzá!

Borkert a Gellértben

2014.06.03. 08:32 presspresso

Válogatott borok, kitűnő ételek, bársonyos zene és az elbűvölő helyszín nagyszerű találkozását ígéri a Danubius Hotel Gellért június 5-én.

Az ország jeles borvidékeiről érkező, több mint harminc borász a legkiválóbb nedűit vonultatja fel junius 5-én, a délutánból estébe hajló Borkert rendezvényen, a Gellértben. A patinás épület páratlan panorámájú teraszán, a korlátlan borfogysaztás mellé zene is társul: Váczi Eszter és zenekara teszi teljessé az estét. S e komplex élmény elővételben mindössze 3490,  és a helyszínen sem többe, mint 3990 forintba kerül.

További részletek a szálloda rendezvény honlapján: www.gellertfesztival.com

 

Szólj hozzá!

Századforduló Parti az Astoriában

2014.04.29. 10:54 presspresso

Száz évre visszarepítő gasztro-kulturális időutazásra csábítja május 16-án az érdeklődőket az idén százéves Danubius Hotel Astoria. A patinás épület adta díszletek közt korabeli jelmezekkel és archív képekkel idézi meg a szálloda 1914-et, a nyitás évét, s új hangszerelésben korhű gasztronómiai fogások teszik teljessé a történelmi kalandtúrát. A „Századforduló Partin” az elmúlt száz év slágerei, valamint Kern András zenés műsora szórakoztatja a nagyérdeműt.

A Századforduló Parti keretében bárki visszarepülhet az időben és átérezheti a különleges hangulatát ennek a páratlan időszaknak, hiszen az idén százéves Astoria időutazásra hívja az érdeklődőket. A szálloda Múzeum körút felöli bejáratánál automobil és vörös szőnyeg várja majd a vendégeket, akiket korabeli jelmezbe öltözött személyzet fogad ünnepi üdvözlő itallal. A korhű élményt fokozzák a százéves díszletek és az archív felvételek, a műsor, valamint azok a különleges és olykor már-már feledésbe merült gasztronómiai fogások, melyeket az ültetett állófogadás során kóstolhatnak meg a vendégek.

A rendkívüli ételek mellé száz év slágerei szólnak majd, ezt követően pedig Kern András és Heilig Gábor vendégművész, a Lövölde tér című zenés műsorral várja a nagyérdeműt. Az Astoria Bárjában a népszerű régi dalok mellett a közönség hallhatja az újabbakat is, mint például a Hé, 67!, a Pincér-rock, a Lövölde tér, és természetesen nem maradhat el az Astoria című örökbecsű szerzemény sem.

A pazar este az Astoria száz évessége alkalmából egyszeri és megismételhetetlen beszédekkel nyílik, és centenáriumi torta ceremóniával ér véget. Búcsúajándékként minden vendég az Astoria százéves üvegcsillárjából származó kristály-gyönggyel térhet haza.

Az időutazás 2014. május 16-án 18 órakor veszi kezdetét, a belépők korlátozott számban kaphatók, 9900 forintért.

Szólj hozzá!

Újra éled a “Ki nyer ma?” az Astoriában

2014.04.22. 15:24 presspresso

 Budapest egyik ikonikus szállodája, a Danubius Hotel Astoria idén 100. születésnapja alkalmából április 25-én újra éled a magyar rádiózás egyik legnépszerűbb komolyzenei műsora, a szálloda nevével évtizedekig szorosan összeforrt “Ki nyer ma?”.

 Ki nyer ma? Játék és muzsika tíz percben. Aki kérdez: Czigány Gyögy. Aki válaszol:...1969. március 3-án hangzott fel a szignál először, mely ezután majd’ 40 évig szegezte a rádió mellé a komoly zene szerelmeseit, s élőben csalogatta a játszani vágyókat az Astoria Szálló halljába. 2007. őszén azonban elhallgatott a rendkívül népszerű műsor.

Az idén 100 éves Astoria jubileumi éve alkalmából azonban újraéled a vetélkedő. Az első alkalom április 25-én lesz, amikor a Muzsikáló délután magazinműsort élő adásban - 15:00-től 19:00-ig - a Café Astoriából sugározza a Bartók Rádió.A könnyed klasszikus zenei összeállítás keretén belül 16:30-kor csendül fel a Ki Nyer Ma? jól ismert szignálja és az első kérdést természetesen Czigány György teszi fel. “Nagy örömmel ad helyszínt ismét a 100 éves Astoria, áprilistól havonta egyszer, a megújult zenei vetélkedőnek” – mondta Abonyi Zsazsa, a szálloda PR vezetője. Hozzátéve, hogy a játék nyerteseinek a Danubius Hotel Astoria felajánl egy-egy ajándékutalványt.

 

Szólj hozzá!

Megújult a Vasárnapi Hírek

2014.03.28. 13:47 presspresso

Méretében „kezelhetőbb”-, rovatstruktúrájában átláthatóbb formában, az eddigi 24 helyett 32 oldalon, színesebb, és modernebb külcsínnel jelent meg március 16-án a megújult Vasárnapi Hírek (VH). A Geomédia kiadó által jegyzett lap munkatársai hónapokig tartó fejlesztés végére tettek most pontot.

2010 óta a Geomédia kiadásában jelenik meg a Vasárnapi Hírek, a hazai lappiac egyetlen szeriőz hétvégi lapja, amely egyszerre napilap és hetilap, közéleti és szórakoztató magazin.Az elmúlt időszakban folyamatos fejlődés jellemezte a VH-t: fiatal újságírók kezdtek dolgozni a szerkesztőségben, megváltozott a rovatstruktúra és a napilap formátumú, de hetilap  tartalmú újság olyan állandó szerzőkkel is dicsekedhet ma már, mint Grecsó Krisztián,Parti Nagy Lajos vagy Tóth Krisztina. „A megújulási folyamat újabb jelentős állomásához ért, amikor új formában – a régi értékeinket megtartva - a hétvége friss híreivel, de egy egész hétre elegendő tartalommal, megújult rovatstruktúrával,progresszív, modern külsővel jelentünk meg március 16-án” - mondja Gál J. Zoltán, a lap főszerkesztője. Az újság vezetője szerint az új VH legfőbb törekvése, hogy a hagyományos, ha úgy tetszik, „polgári” újságolvasási hagyományt elegyítse az online médiában fellelhető formai és tartalmi elemekkel. „A hír szentsége marad, de a vélemény szabadsága nő és bátrabban használhatjuk a kiadó neves fotósainak munkáit és grafikai, infografikai elemeket is” – mondja a főszerkesztő, aki szerint a szellemiség marad, de a hangütés „bevállalósabb, megmondóbb”, mint amit a laptól eddig, a hazai hetilap piacon pedig általában megszokhattunk. „Nem titkolt célunk, hogy olyan lapot hozzunk létre, amely a hirdetők számára is új lehetőséget jelent, ezért is segíti a VH átalakítását egy designer-grafikus, aki a hirdetői szempontokat is az átalakítás szempontjai közé emelte” – tette hozzá a főszerkesztő.

 

 

Szólj hozzá!

Szállodaszínház a Gellértben

2014.03.03. 19:05 presspresso

Egy merőben új műfajt igyekszik megteremteni az egyik legpatinásabb hazai szálloda, a Danubius Hotel Gellért. A világon először ad teret egy ilyen jellegű épület színházi előadásnak. A „szállodaszínház” műfaj megálmodói egy komplex élményt kínálnak, hisz a színházi est után egy gyertyafényes vacsora is dukál.

Egyedülálló műfajt indít útjára március első hétvégéjén Budapest egyik legszebb szállodája, a Gellért. A majd’ száz éves épület falai közt „megbúvó” impozáns méretű Zeneterem renoválása adta az ötletet, hogy elkalandozzon a szálloda a színház világába is. „A Gellért első emeletén a korábban zeneteremnek épült, de a háború után méltatlanul bútorraktárnak használt nagytermet pár éve újítottuk fel” – meséli Fekete Marcell, a szálloda igazgató-helyettese az alkalmanként akár 150 fő befogadására is alkalmas teremről. A több évtizedes „hallgatás” után pedig újra a művészet tölti be a termet, ezúttal azonban a zene mellett a színház kap teret majd a falak között.

„Terveink szerint nem csupán a színház műfaját ültetjük egy eddig nem megszokott helyszínre a Vasuta Fröccs támogatásával, de teljesebbé téve az estet, a Gellért Söröző kiváló konyhájának háromfogásos vacsoráját is kínáljuk a teátrum-élmény mellé”.

S természetesen a főszerep a színházi előadásé, mely március 6-án kerül bemutatásra. A darab Thuróczy Katalin Macskalépcső című műve, Sztárek Andrea rendezésében két kiváló fiatal színművész, Szitás Barbara és Mezei Léda előadásában. Az előadás két nő drámai – vagy talán komikus – találkozása. Ahogy megismerik egymást, egyre szorosabb a kapocs, amely összeköti, egyben szét is választja őket. Sorsuk egyetlen közös pontban metszi egymást, ekörül forog jövőjük, életük, talán haláluk is… Profán gondolati tangó - a szerelem, szeretet, érzelmi válságok, szánalmas emlékek és kirobbanó indulatok között… Torz – vagy nagyon is valóságos – tükörképe két szenvedélyes életnek… Meglehet, a tükörből saját arcunk néz vissza ránk…

 

 

Gellért Szállodaszínház

Macskalépcső

Szerző: Thuróczy Katalin

Szereplők:Szitás Barbara, Mezei Léda

Rendező munkatársa: Csesznek Judit

Rendező: Sztárek Andrea

Bemutató: 2014. március 6.

További előadások: március 7., március 8.

gellertfesztival.com

 

 

Szólj hozzá!

Közkívánatra: körbekoncert újra

2014.02.17. 12:36 presspresso

Épp egy éve rukkolt elő egyedi körbekoncertjével a progresszív instumentális pop legjobb hazai képviselője, a SoNaR. A 360° Special koncert most közkívánatra visszatér, sőt megújul. Ezúttal a Gödör klubban, február 20-án.

Körbezene koncertműfaj hazai úttörője, a SoNaR, a közönség nyomására ismét a hallgatóság gyűrűjébe áll és 360°-ban tolja az instrumentális popot. “Igyekszünk kicsit felturbózni az estét és ezúttal a látványra jobban odafigyelünk” – mondta a SoNaR billentyűse, Kovács Marcell az új körbekoncerről. “Ahogy legutóbb, ez alkalommal is spéci oszlop hangfalakat sugározzák a zenét, s a vizuál most körülöttünk lesz és bizton ígérem, hogy nagyon különleges élményben lesz része a közönségnek” – tett minket kíváncsivá a billentyűs.

 

 

Szólj hozzá!

Megújult a gasztronómia bibliája

2013.12.25. 08:17 presspresso

Megújult a gasztronómia bibliája

Felújított, kiegészített kiadásban újra megjelent a legendás Larousse Gasztronómiai Lexikon. A gasztronómiai értékei mellett magával ragadó, érdekes olvasmány a Geopen Kiadó Kiadásában éledt újra. 4000 szócikk, 2500 recept, 1700 illusztráció – kihagyhatatlan a kulinária szerelmeseinek könyvespolcairól.

A Larousse gasztronómiai lexikon napra kész enciklopédia híres mesterszakácsoknak, kezdő séfeknek, otthon főzőknek, és mindazoknak, akik szeretnek enni és főzni, akik szeretnék megismerni a francia gasztronómiát, a klasszikus konyhaművészet alfáját és omegáját.

A Larousse gasztronómiai lexikon 1938-ban jelent meg először, és azóta a kulináris ismeretek első számú forrásának számít. Nem szakácskönyv, hiszen 4000 szócikkében minden megtalálható a legkülönfélébb receptektől kezdve a főzési eljárásokig, a hozzávalókig, az alapanyagok fajtáinak leírásáig, a konyhai felszerelésekig, az egyes ételek történetéig vagy a leghíresebb szakácsmesterek életrajzáig, hogy csak néhányat említsünk.

Ez az a lexikon, amely nem hiányozhat a mesterszakácsok, séfek és a gasztronómiai babérokra áhítozó amatőrök könyvespolcáról sem. 1700 színes kép segít eligazodni a zöldségek, gyümölcsök, húsok és sajtok felhasználási lehetőségeiben. 200 egész oldalas fotón lépésről lépésre követhetjük az ételkészítés folyamatait. A felújított, kiegészített kiadás tartalmazza a legkorszerűbb technikákat, és 400 képes riport enged bepillantást a világ legnevesebb éttermeibe. Az egyszerű leírású szócikkek kereszthivatkozásai, a név- és tárgymutatók megkönnyítik a keresést. A receptek és az alapanyagok betűrendes gyűjteménye nem csak az eligazodásban segít, hanem újabb és újabb megoldásokra, összeállításokra is sarkall.

Szólj hozzá!

Íz- és időutazás Szilveszterkor a Gellértben

2013.12.25. 08:15 presspresso

Régi idők táncdalfesztiváljainak hangulatát idézi Szilveszterkor a Gellért szálló. Az elmaradhatatlan kulináris kalandozások mellett Kovács Kati, a Korda-Balázs házaspár, a Dolly Roll, Csepregi Éve és az Irigy Hónaljmirigy teszi teljessé az estét.

 

Ne várjunk holnapig! Táncoljunk át 2014-be a Gellért Szilveszteri Táncdalfesztiválján! 2013 Szilveszterén régi idők felejthetetlen énekeseivel és parádés esztrádműsorral szórakoztatja vendégeit a Danubius Hotel Gellért, egy kulináris meglepetéseket nyújtó vacsora mellett. Az este 7-kor kezdődő vacsorára érkezőket Lajsz András koktélkirály fogadja, a malacsültről pedig Lázár chef gondoskodik majd. A vacsora után este 10-tól hajnalig video-disco valamint a lobby színpadán Kovács Kati, a Korda György és Balázs Klári, a Dolly Roll, Csepregi Éve valamint az Irigy Hónaljmirigy táncoltatja át a vendégeket az újévbe. Természetesen lesz az elmaradhatatlan tombola és a hagyományos újévi étkek sem maradhatnak le az asztalról.

Szólj hozzá!

Különleges Márton nap a Gellértben

2013.11.04. 11:21 presspresso

A honi Márton-napi programok legeredetibb felhozatalát kínálja november 8-10. között a Hotel Danubius Gellért. Önmagában már az is elég, hogy a majd’ 100 éves, patinás épület összes termei és a szálló világhírű politikus, művész, uralkodó vendégei által lakott lakosztályok megnyílnak ez alkalommal. A Gellért azonban ennél is többet kínál: a megszokott libamenükön túl betekintést nyújt különböző nemzetek, így a magyar mellett az olasz, francia és spanyol Márton napi konyhai szokásaiba, jeles és avatott séfekkel az adott országból. S ha csak ez lenne, már megérné a Gellért kínálatát választani, de lesz ennél több is. A válogatott borok és étkek mellé kulturális csemegéket is párosít a szálloda, s jön majd a Budapest Bár, a Kistehén Tánczenekar, a Kerekes Band és az Intim Torna Illegál is.

Bor- és pálinkakóstolás

A hazai legjobb pincészetek vonulnak fel Magyarország valamennyi borvidékéről a kiállítók között a Gellért Hotel és a Bortársaság közös meghívására. Díjnyertes borászok korlátlanul kóstoltatják prémium boraikat, és bemutatkoznak a feltörekvő borászatok, és mindezek mellett különleges pálinkákat is kóstolhatunk a Gellért Hotel összes termével egybe nyitott impozáns Gellért Fürdőcsarnokban, a mintegy 3000 m2-es fesztiválszíntéren.

A Márton napi Borfesztiválon idén a borszakmai programokat a Borjour szervezi. Borászok és borszeretők ingyenes regisztráció után Megyeri Sára és Nagy Sebestyén ötletes mesterkurzusain ismerkedhetnek meg a borok világával. Minden program a Gellért Hotel egy-egy lakosztályába várja fesztiválozókat, akik szálló leghíresebb vendégeinek nyomában járhatnak majd.

Gasztro a Borfesztiválon

„Gasztro kiállítóink kóstolóján és a Gellért gasztrostandján bőségesen lehet falatozni a fesztivál pénteki és szombati napján” – mondta Fekete Marcell, a Danubius Hotel Gellért igazgatóhelyettese. A kiállítók között ott lesz többek között Árpás László sonkamester prémium kategóriás termékeivel és Raj Ráchel tortatervező is nevezetes flódnijával.  A kínálatban lesz mangalica, liba, szürkemarha és szarvaskolbász, libatepertős és ínycsiklandozó kemencés kenyérlángos különleges kézműves csokoládék, fenséges császármorzsa, érlelt és friss kézműves sajtok, és Erdély különleges házias ízei is megjelennek. Héjja László, a Gellért mesterszakács séfje csapatával Európa Márton napi specialitásaival kínálja a borkóstolás közben finomságokra vágyókat. A gasztro falatok és Márton napi finomságok készpénz ellenében már 200 Ft-tól kaphatók a borfesztivál alatt.

Négy nemzet Borvacsorája

Induljunk együtt európai kulináris túrára! A borvacsorák keretein belül négy nemzet – magyar, francia, spanyol és olasz  – egy-egy jellegzetes Márton napi étellel fűszerezi meg a péntek és szombat estét. A Gellért Sörözőben kivételes összefogással a Pavillon de Paris, a La Plaza, a Da Mario és a Gellért Panoráma éttermek kiváló séfjei közös, 4-fogásos menüjét kóstolhatjuk meg az ételekhez illő magyar, francia, spanyol és olasz borokkal. A borvacsorák házigazdája Váncsa István, aki egyedülálló stílusával és gasztronómiai szakértelmével színesíti meg az ízutazást.

Koncertek a Borfesztiválon

Esténként a Fürdőcsarnok videodiszkóval és koncertek sorával várja vendégeinket. A közönségcsalogató események között a hazai pop-élet olyan együttesei lépnek fel, akik garantálják a fergeteges fesztiváli hangulatot. Pénteken fellép a Budapest Bár zenekar és Kistehén Tánczenekar. Szombaton fellép a Kerekes Band Waszlavik Gazember Lászlóval és az Intim Torna Illegál.

Borfesztivál gyerekeknek

S míg a szülők a Márton napi kulinária ínycsiklandó világában kalandoznak, az apróságok számára is nyújt tartalmas szórakozást a szálloda. A táncoslábú kicsinyek számára indul a Zabora TáncStúdió programja, ahol naponta több alkalommal is kreatív gyermektáncot Hevér Zsófi kortárs tánctanár vezeti, aki a zene és tánc segítségével játékosan vonja be, és mozgatja meg a gyerekeket. Kézműveskedést kedvelő fiatalokat várja a Cellux csoport környezettudatos művészeti workshopja, ahol a résztvevők főként újrahasznosított anyagokból készíthetnek tárgyakat könnyen elsajátítható technikákkal, például ludas noteszt, lúd kitűzőt, csatot, és sok minden mást.

A Pagony Könyvesbolt és Kiadó igyekszik bemutatni a ma Magyarországon megjelenő minőségi gyerek- és ifjúsági könyvek teljes kínálatát. A programon Gévai Csilla szerzővel találkozhatnak a látogatók, aki az Amíg utazunk című könyvéből olvas fel, majd a témához kapcsolódó foglalkozást tart.

Az interaktív zenés foglalkozáson pedig - Kárász Eszter közreműködésével - egy mesés történet elevenedik meg dalok, hangszerek, bábok, zene és persze a gyerekek segítségével. Gyerekdalok, mondókák, versek teszik színessé a programot, melyet a gyerekek kísérnek hangszerekkel, csörgőkkel, cintányérokkal, kasztanyettákkal. A foglalkozás végén hangszersimogatót tartanak, ahol a gyerekek megfoghatják, kipróbálhatják a hangszereket.

A rendezvény „fesztiválnapjaira” a napijegy 4900 Ft, egy kóstolópohárral és ingyenes bor és pálinkakóstolóval.

A pénteki és szombati négyfogásos „ültetett” borvacsora 9.900 forintba kerül, mely magába foglalja a Márton Napi borfesztivál belépőjét a kóstolópohárral, az ingyenes kóstolókkal és a koncertekkel.

A fesztivál utolsó napján pedig a Sunday Brunch mindössze 6.900 Ft, korlátlan borfogyasztással.


www.borfesztivalgellert.hu

Szólj hozzá!