FríSzábKalcsör-presspresso

A presspresso egy kulturális virtuál-kávézó, benne a hírek egyenesen a feladótól, szabad felhasználásra.

Friss topikok

Linkblog

Új könyv - Kubai retró

2013.06.16. 07:44 presspresso

Időutazásra csábít a „szakállas kajmán” országába az ismert televíziós személyiség, Horvát János Kubai retró című regényében, mely a könyvhét alkalmából jelent meg, a Geopen kiadó gondozásában.

Horvát János újságíró, televíziós személyiség, riporter és nagykövet sokszínű tevékenysége mellett hűséges csodálója és ismerője Kubának. 1966-ban szinte a véletlennek köszönhetően került oda spanyol szakos ösztöndíjasként, és beleszeretett a sajátos hangulatú szigetországba. Számtalanszor visszajárt, 2007-től 2010-ig pedig Magyarország kubai nagyköveteként teljesített diplomáciai szolgálatot Havannában. Ennek a több mint négy évtizednek a karibi országhoz fűződő élményeiről, tapasztalatairól szól ez a temperamentumosan csapongó visszaemlékezés, amelyben szó esik mágikus forradalomról, csak csipetnyi történelemről és politikáról, kubai életérzésről, a Cobrei Irgalmas Szűzanyáról, salsáról és szexről, amerikaias keresztapákról, megkopott vörös csillagról, retró forradalomról, és nem utolsósorban egy kubai születésű macskáról, aki magyar állampolgárságot kapott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://friszabkalcsor.blog.hu/api/trackback/id/tr995363300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása