FríSzábKalcsör-presspresso

A presspresso egy kulturális virtuál-kávézó, benne a hírek egyenesen a feladótól, szabad felhasználásra.

Friss topikok

Linkblog

Különleges Márton nap a Gellértben

2013.11.04. 11:21 presspresso

A honi Márton-napi programok legeredetibb felhozatalát kínálja november 8-10. között a Hotel Danubius Gellért. Önmagában már az is elég, hogy a majd’ 100 éves, patinás épület összes termei és a szálló világhírű politikus, művész, uralkodó vendégei által lakott lakosztályok megnyílnak ez alkalommal. A Gellért azonban ennél is többet kínál: a megszokott libamenükön túl betekintést nyújt különböző nemzetek, így a magyar mellett az olasz, francia és spanyol Márton napi konyhai szokásaiba, jeles és avatott séfekkel az adott országból. S ha csak ez lenne, már megérné a Gellért kínálatát választani, de lesz ennél több is. A válogatott borok és étkek mellé kulturális csemegéket is párosít a szálloda, s jön majd a Budapest Bár, a Kistehén Tánczenekar, a Kerekes Band és az Intim Torna Illegál is.

Bor- és pálinkakóstolás

A hazai legjobb pincészetek vonulnak fel Magyarország valamennyi borvidékéről a kiállítók között a Gellért Hotel és a Bortársaság közös meghívására. Díjnyertes borászok korlátlanul kóstoltatják prémium boraikat, és bemutatkoznak a feltörekvő borászatok, és mindezek mellett különleges pálinkákat is kóstolhatunk a Gellért Hotel összes termével egybe nyitott impozáns Gellért Fürdőcsarnokban, a mintegy 3000 m2-es fesztiválszíntéren.

A Márton napi Borfesztiválon idén a borszakmai programokat a Borjour szervezi. Borászok és borszeretők ingyenes regisztráció után Megyeri Sára és Nagy Sebestyén ötletes mesterkurzusain ismerkedhetnek meg a borok világával. Minden program a Gellért Hotel egy-egy lakosztályába várja fesztiválozókat, akik szálló leghíresebb vendégeinek nyomában járhatnak majd.

Gasztro a Borfesztiválon

„Gasztro kiállítóink kóstolóján és a Gellért gasztrostandján bőségesen lehet falatozni a fesztivál pénteki és szombati napján” – mondta Fekete Marcell, a Danubius Hotel Gellért igazgatóhelyettese. A kiállítók között ott lesz többek között Árpás László sonkamester prémium kategóriás termékeivel és Raj Ráchel tortatervező is nevezetes flódnijával.  A kínálatban lesz mangalica, liba, szürkemarha és szarvaskolbász, libatepertős és ínycsiklandozó kemencés kenyérlángos különleges kézműves csokoládék, fenséges császármorzsa, érlelt és friss kézműves sajtok, és Erdély különleges házias ízei is megjelennek. Héjja László, a Gellért mesterszakács séfje csapatával Európa Márton napi specialitásaival kínálja a borkóstolás közben finomságokra vágyókat. A gasztro falatok és Márton napi finomságok készpénz ellenében már 200 Ft-tól kaphatók a borfesztivál alatt.

Négy nemzet Borvacsorája

Induljunk együtt európai kulináris túrára! A borvacsorák keretein belül négy nemzet – magyar, francia, spanyol és olasz  – egy-egy jellegzetes Márton napi étellel fűszerezi meg a péntek és szombat estét. A Gellért Sörözőben kivételes összefogással a Pavillon de Paris, a La Plaza, a Da Mario és a Gellért Panoráma éttermek kiváló séfjei közös, 4-fogásos menüjét kóstolhatjuk meg az ételekhez illő magyar, francia, spanyol és olasz borokkal. A borvacsorák házigazdája Váncsa István, aki egyedülálló stílusával és gasztronómiai szakértelmével színesíti meg az ízutazást.

Koncertek a Borfesztiválon

Esténként a Fürdőcsarnok videodiszkóval és koncertek sorával várja vendégeinket. A közönségcsalogató események között a hazai pop-élet olyan együttesei lépnek fel, akik garantálják a fergeteges fesztiváli hangulatot. Pénteken fellép a Budapest Bár zenekar és Kistehén Tánczenekar. Szombaton fellép a Kerekes Band Waszlavik Gazember Lászlóval és az Intim Torna Illegál.

Borfesztivál gyerekeknek

S míg a szülők a Márton napi kulinária ínycsiklandó világában kalandoznak, az apróságok számára is nyújt tartalmas szórakozást a szálloda. A táncoslábú kicsinyek számára indul a Zabora TáncStúdió programja, ahol naponta több alkalommal is kreatív gyermektáncot Hevér Zsófi kortárs tánctanár vezeti, aki a zene és tánc segítségével játékosan vonja be, és mozgatja meg a gyerekeket. Kézműveskedést kedvelő fiatalokat várja a Cellux csoport környezettudatos művészeti workshopja, ahol a résztvevők főként újrahasznosított anyagokból készíthetnek tárgyakat könnyen elsajátítható technikákkal, például ludas noteszt, lúd kitűzőt, csatot, és sok minden mást.

A Pagony Könyvesbolt és Kiadó igyekszik bemutatni a ma Magyarországon megjelenő minőségi gyerek- és ifjúsági könyvek teljes kínálatát. A programon Gévai Csilla szerzővel találkozhatnak a látogatók, aki az Amíg utazunk című könyvéből olvas fel, majd a témához kapcsolódó foglalkozást tart.

Az interaktív zenés foglalkozáson pedig - Kárász Eszter közreműködésével - egy mesés történet elevenedik meg dalok, hangszerek, bábok, zene és persze a gyerekek segítségével. Gyerekdalok, mondókák, versek teszik színessé a programot, melyet a gyerekek kísérnek hangszerekkel, csörgőkkel, cintányérokkal, kasztanyettákkal. A foglalkozás végén hangszersimogatót tartanak, ahol a gyerekek megfoghatják, kipróbálhatják a hangszereket.

A rendezvény „fesztiválnapjaira” a napijegy 4900 Ft, egy kóstolópohárral és ingyenes bor és pálinkakóstolóval.

A pénteki és szombati négyfogásos „ültetett” borvacsora 9.900 forintba kerül, mely magába foglalja a Márton Napi borfesztivál belépőjét a kóstolópohárral, az ingyenes kóstolókkal és a koncertekkel.

A fesztivál utolsó napján pedig a Sunday Brunch mindössze 6.900 Ft, korlátlan borfogyasztással.


www.borfesztivalgellert.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://friszabkalcsor.blog.hu/api/trackback/id/tr665613980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása